Mainos
Mainos

Skandaali Yhdysvalloissa: Kuolleille terroristeille viisumit postuumisti

Uudet, viime syyskuun terrori-iskuihin liittyvät paljastukset horjuttavat amerikkalaisten luottamusta viranomaisiin.

Terrori-iskujen toteutuksen pääepäilty Mohammad Atta ja toinen konekaappauksesta epäilty arabi, Marwan Al-Shehhi hioivat taitojaan floridalaisessa lentokoulussa. He saapuivat Yhdysvaltoihin turisteina ja anoivat opiskelijaviisumia kaksi ja puoli vuotta sitten. Viisumia ei kuitenkaan kuulunut ennen opintojen päättymistä.

Puoli vuotta sitten miehet jäivät järkyttävällä tavalla historiaan. Nyt näyttääkin siltä, että jokainen Yhdysvalloissa tietää heidän kohtalonsa, paitsi ulkomaalaisvirasto INS, jota pidetään yhtenä terroristijahdin tärkeimmistä lenkeistä. Lentokoulu nimittäin kertoo saaneensa eilen postissa Attan ja Al-Shehhin opiskelijaviisumit.

Tapaus paljastui samaan aikaan, kuin kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeri Tom Ridge esitteli uutta terrorismin varoitusjärjestelmää. Ridgen mukaan Yhdysvallat on tällä hetkellä keltaisella alueella, mikä tarkoittaa sitä, että terrori-iskun riski on normaalia suurempi, mutta ei hälyyttävän suuri.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 13.03.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme