Mainos
Mainos

Skotlanti haluaa omat puolustusvoimat ja verotuksen

Britanniasta eroon halajavan Skotlannin hallitus on esitellyt suunnitelmiaan alueen itsenäistymiseksi.

Suunnitelman mukaan Skotlanti haluaa omat puolustusvoimat ja verotuksen, mutta säilyttäisi kuningattaren ja rahayksikkönä punnan.

Itsenäisyyttä ajavan kansallispuolue SNP:n johtaja Alex Salmond kiisti myös Britannian väitteen, jonka mukaan itsenäistymisen myötä skotlantilaisten verotus kiristyisi.

– Tiedämme, että meillä on ihmisiä, taitoja ja voimavaroja tehdä Skotlannista entistä menestyvämpi maa, huomautti Salmond, joka johtaa Skotlannin hallitusta.

Jos itsenäisyys toteutuu, Skotlannin maaperällä olevat brittiläiset ydinohjukset poistetaan, Salmond lisäsi.

Skotlannin itsenäistymisestä järjestetään kansanäänestys syyskuussa. Mielipidekyselyjen mukaan noin kolmannes alueen viisimiljoonaisesta väestöstä kannattaa itsenäistymistä. Puolet pitäisi tilanteen ennallaan.

Skotlannin itsenäistymispyrkimyksiä seurataan tarkasti myös ulkomailla, varsinkin Espanjan Kataloniassa. Siellä 80 prosenttia kannattaa itsenäistymistä emämaasta.


Uutisessa korjattu klo 20.44 STT:n välittämä väärä nimi. Puoluejohtaja on Salmond, ei Salmon. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme