Mainos
Mainos

Sky News: Pelikonsoleiden hakkereiden jäljet johtavat Suomeen

Playstation ja Xbox -pelikonsoleiden verkkopalvelut jouluna kaataneen hakkeriryhmän jäljet johtavat Suomeen, kertoo brittiläinen SkyNews.

Yhtiö on haastatellut Ryaniksi kutsuttua meistä, joka väittää ryhmänsä kaataneen verkot sekä huvin vuoksi että paljastaakseen konsoliyhtiöiden heikot turvajärjestelyt.

Ryan kertoo Suomesta Skypen välityksellä tehdyssä haastattelussa, että hyökkäykset toteutti vain muutamasta henkilöstä koostuva ryhmä. Ryanin mukaan tekijät olivat alle 20-vuotiaita. Sky Newsin mukaan Ryanin uskotaan kuuluvan Lizard Squad -nimeä käyttävään ryhmään, joka kertoi jo aiemmin olevansa Sonyn ja Microsoftin konsoleihin tehdyn hyökkäyksen taustalla.   

– Tämä hyökkäys oli käytännössä kolmen ihmisen tekemä. Meillä oli muutama ihminen ryhmän ulkopuolelta auttamassa hyökkäyksessä, mutta suurin osa liikenteestä tuli yhdeltä tai kahdelta henkilöltä, Ryaniksi esittäytyvä nuori sanoo SkyNewsille.

Ryan kritisoi haastatteluissa peliyhtiöitä siitä, että he eivät ole käyttäneet rahaa tietoturvaan. Hän sanoo Xboxin ja Playstationin tekevän kymmeniä miljoonia joka kuukausi, joten heillä pitäisi olla varaa suojautua hyökkäyksiltä.

– Jos he eivät pysty suojautumaan hyökkäyksiltä heidän tärkeimpiin verkkoihinsä, en usko, että tekevät paljoakaan ylipäätään turvallisuuden eteen, Ryan sanoo.

– Ja silti asiakkaat antavat näille yhtiöilleen luottokorttiensa numeroita ja sellaisia.

Ryan myöntää verkkojen kaatamisen olevan "hieman epäeettistä", mutta ei kadu joulunpyhien iskua.  

– Saatoin pakottaa muutaman lapsen viettämään hieman aikaa perheensä kanssa pelien pelaamisen sijaan, mies sanoo Sky Newsille.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme