Mainos
Mainos

Slovenia keskeytti junaliikenteen Kroatiasta – Unkari sulki rajansa

Slovenia on keskeyttänyt junaliikenteen Kroatiasta estääkseen turvapaikanhakijoiden saapumisen maahan. Unkari sulki Kroatian-rajansa keskiyöllä.  

Valtion omistama rautatieyhtiö ilmoitti Kroatian ja Slovenian välisten junavuorojen perumisesta eilen. Yhtiön mukaan päätös tehtiin yhdessä viranomaisten kanssa.

Sloveniaan pyrkivien, Euroopasta turvapaikkaa tavoittelevien ihmisten määrän odotetaan kasvavan merkittävästi lähipäivinä, sillä Unkari ja Kroatia ovat tiukentaneet rajavalvontaansa. Unkari sulki Kroatian-rajansa keskiyöllä paikallista aikaa. Rajalle pystytettiin piikkilanka-aita. Unkarin viranomaisten mukaan rajan ylittäminen laittomasti on nyt tehty mahdottomaksi, mutta laillisilla ylityspaikoilla voi yhä ilmoittautua turvapaikanhakijaksi.

Kroatian mukaan Euroopasta turvapaikkaa havittelevat ohjataan Sloveniaan rajanylityspaikoille, joista on sovittu yhdessä Slovenian kanssa.

Slovenian sisäministerin Vesna Gyorkos Znidarin mukaan Slovenia ja Kroatia ovat neuvotelleet yhdestä tai kahdesta läpikulkuväylästä turvapaikanhakijoille. Ulkoministeri Karl Erjavecin mukaan tilanne Sloveniassa pysyy hallinnassa, kunhan rajanylitykset jatkuvat nykyistä tahtia.

– Jos systeemi pettää, emme tiedä, mitä voisi tapahtua, ulkoministeri sanoi tiedotustilaisuudessa.   

Syyskuun puolivälissä Unkari sulki Serbian puoleisen rajansa, joka siihen asti oli ollut turvapaikanhakijoiden pääväylä Eurooppaan. Sen jälkeen Eurooppaan pyrkijöiden paine on kohdistunut Kroatiaan. Kroatian rajan ylittäneistä suuri osa jatkoi tätä ennen matkaansa Unkariin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme