Mainos
Mainos

Slovenia vaaleihin Patrian varjossa

Sloveniassa äänestetään huomenna parlamenttivaaleissa.

Vaalituloksen odotetaan olevan tasainen nyt maata johtavan oikeiston ja oppositiossa olevien vasemmistopuolueiden välillä. Vaalikampanjaa värittäneen Patrian lahjusskandaalin uskotaan lisäävän äänestysintoa.

Vasemmiston troikka houkuttelee slovenialaisia sosiaalidemokraatteja etunenässä kohti sunnuntain parlamenttivaaleja. Oikeistoa edustava pääministeri Janez Jansa johtaa mielipidekyselyissä niukasti, mutta Patrian lahjusjupakka on nyt kaikille poliitikoille tabu.

- Ei Patriaa tänään, totesi Liberaalipuolue LDS:n puoluejohtaja Katarina Kresal.

Professori Mihael Kline arvioi puolueiden pelkäävän puhua lahjusjupakasta, koska samoja asioita on tehty aiemminkin.

- He tuntevat syyllisyyttä ja jos olet syyllinen, et halua puhua sellaisista asioista, sanoo Kline.

Perinteisesti Sloveniassa ei luottamus poliitikkoihin ole kovinkaan korkealla ja vaalipäivän aattona poliitikkojen suurin pulma onkin kuinka äänestäjät saadaan uurnille. Korkean inflaation nostamat hinnat ovat hermostuttaneet kansan, vaikka talouskasvu on ollut samaa luokkaa.

- En aio mennä huomenna äänestämään, koska en välitä kuka voittaa. En ole äänestänyt vuoden 1991 jälkeen, sillä kuka tahansa voittaakin, he vain tyhjentävät taskumme, tokaisi eräskin kansalainen vaalien aattona.

Patrian lahjusskandaali saattaa kuitenkin tarjota kyseenalaista vetoapua Slovenian demokratialle.

- Luulen, että sillä on yksi ainoa suuri vaikutus. Se, että enemmän ihmisiä äänestää huomenna, professori Mihael Kline arvioi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme