Mainos
Mainos

Slovenian armeijalle lisävaltaa – parissa päivässä 20 000 turvapaikanhakijaa

Slovenian parlamentti on hyväksynyt lain, joka antaa maan armeijalle lisää valtaa rajavalvonnassa. Armeija hoitaa valvonnan silloin kun poliisia ei ole paikalla.

– Keskiviikkona tulemme virallisesti pyytämään EU:lta tukea poliisille ja rahaa, sanoi pääministeri Miro Cerar toimittajille ennen kuin laista äänestettiin parlamentissa.

Opposition mielestä Slovenian tulisi seurata Unkarin esimerkkiä ja panna aita Kroatian-rajalleen, jotta laiton maahantulo saadaan pysäytettyä. Sisäministeriön edustaja kierteli asiaa sanomalla, että "rajan turvaamista tulevaisuudessa fyysisillä esteillä ei voida sulkea pois, jos pakolaisten määrä kasvaa".

Kahden miljoonan asukkaan Sloveniaan on lauantaista lähtien saapunut lähes 20 000 ihmistä.

Yli puoli miljoonaa ihmistä on jo tullut Välimeren yli Kreikkaan tänä vuonna. Pakolaisten määrän odotetaan lähiaikoina kasvavan, koska talvi on tulossa ja ihmiset haluavat matkaan ennen sitä.

Pakolaiset jatkavat yleensä Kreikasta Makedoniaan ja sieltä Serbiaan. Unkarin suljettua rajansa matka jatkuu Kroatian ja Slovenian kautta Länsi-Eurooppaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme