Mainos
Mainos

Slovenian komissaariehdokas vetäytyi

Slovenian komissaariehdokas Alenka Bratusek on vetäytynyt ehdokkuudestaan. Mepit kertovat asiasta Twitterissä.  

Bratusekin piti toimia uudessa komissiossa energia-asioista vastaavana varapuheenjohtajana. Hän suoriutui EU-parlamentin tentistä surkeasti, ja meppien odotettiin äänestävän tänään häntä vastaan.  

Kyseessä on ensimmäinen komissaariehdokas, joka menee vaihtoon. Mepit hierovat tänään kompromissia siitä, passitetaanko muita ehdokkaita kotiin.

Suomen EU-komissaari Jyrki Katainen (kok.) sai eilisessä meppitentissä kovaa ryöpytystä parlamentin vasemmalta laidalta. Kataisen läpimeno näyttää kuitenkin todennäköiseltä, sillä hänen kohtalonsa on paketoitu sosialisteja edustavan Pierre Moscovicin kanssa yhteen.

Keskusta-oikeisto uhkaa estää ranskalaisen Moscovicin pääsyn talouskomissaariksi, jos sosialistit eivät hyväksy Kataista komission varapuheenjohtajaksi.  

Slovenian Alenka Bratusek ei saanut meppien tukea, koska hän ei näyttänyt tentissä hallitsevan tehtävänsä sisältöä. Bratusekin tie nousi pystyyn myös siksi, että hänellä ei ole kotimaansa uuden hallituksen tukea.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme