Mainos
Mainos

Slovenian ydinvoimala suljettu ongelmien vuoksi

Sloveniassa ydinvoimalan jäähdytysjärjestelmässä on havaittu vuoto, jonka vuoksi voimala on suljettu. Vaaraa ei ole aiheutunut ihmisille eikä ympäristölle, kertovat Slovenian viranomaiset. Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on kertonut tarkkailevansa ydinvoimalan tilannetta.

Krskon ydinvoimalan jäähdytysjärjestelmän vuoto paikallistettiin illalla, ja voimala on suljettuna muutaman päivän. Vettä oli vuotanut niin sanotusta primäärijärjestelmästä eli pääjäähdytyspiiristä.

-Tämä ei ole vaikuttanut ympäristöön, emmekä usko sen vaikuttavankaan, sanoi Slovenian ydinturvallisuushallinnon edustaja.

Euroopan unioni tiedotti vuodosta kaikille EU-maille niin sanotun Ecurie-järjestelmän vaatimusten mukaisesti. Myös Sveitsi on järjestelmässä mukana.

Vuoto sattui 18.38 Suomen aikaa.

-Olemassa olevien tietojen perusteella ei näytä olevan syytä huoleen, kertoi ryhmäpäällikkö Keijo Valtonen Säteilyturvakeskuksesta.

Krskossa sijaitsee vuonna 1981 käyttöön otettu ydinvoimala, joka on Slovenian ja Kroatian yhteisomistuksessa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme