Mainos
Mainos

Sloveniassa hullun lehmän tautia

Sloveniasta on löydetty ensimmäinen hullun lehmän tautia sairastanut nauta, kertoo Suomen maa- ja metsätalousministeriö.

Sairastunut nauta oli viiden vuoden ikäinen ja slovenialaista alkuperää. Pienelle vuoristotilalle kuulunut nauta ja sen jälkeläiset on tapettu ja tilan eläimet ovat siirtokiellossa.

Sloveniassa ei ole saanut syöttää BSE:tä todennäköisesti aiheuttavaa lihaluujauhoa märehtijöille vuoden 1996 jälkeen. Sairastuneelle eläimelle ei ole sen omistajan mukaan ole koskaan syötetty lihaluujauhoa.

Sloveniassa on vuoden 1992 jälkeen tutkittu vajaat 25 000 nautaa hullun lehmän taudin varalta. Maassa on tutkittu kaikki yli 30 kuukauden ikäiset teurasnaudat, mutta ilmi tulleen BSE-tapauksen jälkeen ikäraja laskettiin 24 kuukauteen.

EU:n tieteellisen komitean laatimassa maantieteellisessä riskiarvioinnissa Slovenia sijoittuu samaan luokkaan kuin Suomi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme