Mainos
Mainos

Snowden anoi Islannin kansalaisuutta

Islannissa kuusi kansanedustajaa esitti myöhään torstaina, että parlamentti myöntäisi maan kansalaisuuden vakoiluvuotaja Edward Snowdenille.

Perjantaina parlamentti kuitenkin päätti, ettei se ota ehdotusta käsittelyyn.

Kansanedustaja Birgitta Jonsdottirin mukaan Snowden anoi kansalaisuutta kirjeellä, jonka Wikileaks-paljastussivusto välitti. Torstaille päivätyssä kirjeessä Snowden kirjoitti, että hän on käytännössä kotimaaton, sillä Yhdysvallat on mitätöinyt hänen passinsa. Snowdenin uskotaan oleskelevan Moskovassa Sheremetjevon lentokentän kauttakulkualueella. Hän saapui sinne kesäkuun loppupuolella.

Islannin parlamentti voi poikkeustapauksessa myöntää maan kansalaisuuden ulkomaalaiselle. Sen sijaan turvapaikkaa Islannista voi hakea vain, jos hakija on maan alueella.

WikiLeaksin-sivuston mukaan Snowden on hakenut myös kuuden muun maan kansalaisuutta. 30-vuotias on jo aiemmin hakenut kansalaisuutta 21 maasta.

(MTV3 – STT – Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme