Mainos
Mainos

Snowden yhä Moskovassa – tänään Kuubaan?

Venäjällä jännitetään, lähteekö tietovuotaja Edward Snowden viimein Moskovan lentokentältä. Hänen on odotettu matkustavan Kuubaan, ja seuraava lento lähtee tänään iltapäivällä. Eilen Havannaan ei ollut suoria lentoja.

Snowden on piileskellyt lentokentällä tiettävästi sunnuntaista lähtien. Hän on hakenut Ecuadorista turvapaikkaa. Ecuador kiistää antaneensa hänelle pakolaispassia, kuten Wikileaksin perustaja Julian Assange on väittänyt.

Yhdysvallat syyttää nyt hongkongilaisviranomaisia siitä, että Snowdenin passissa ollutta nimivirhettä käytettiin tekosyynä jättää mies pidättämättä Hongkongissa.

Kun Yhdysvallat vaati Snowdenin kiinniottoa, pyysivät hongkongilaiset selvennystä tämän toisesta nimestä. Hongkongin tiedoissa nimi oli Joseph, kun taas joissakin amerikkalaisdokumenteissa käytettiin Jamesia.

Yhdysvaltojen oikeusministeriön nimettömän lähteen mukaan Hongkongin tietopyyntö oli pelkkää vitkuttelua, koska Snowdenin kuva oli jo levinnyt laajasti maailman medioihin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme