Mainos
Mainos

Snowzilla jähmetti Washingtonin aavekaupungiksi

Yhdysvaltain itärannikolle iskeneessä myrskyssä kipristellyt Washingtonin muuttui viikonvaihteen alkajaisiksi aavekaupungiksi, kun kansalaiset noudattivat viranomaisten neuvoja ja pysyttelivät visusti sisätiloissa.

Kadut olivat autioita, ja bussipysäkit täyttyivät ihmisten sijaan lumikinoksista. Kaikki juna- ja bussiliikenne seisautettiin maanantaiaamuun saakka.

Ulkona näkyi vain yksittäisiä ihmisiä. Japanilainen televisiotuottaja Taisuke Tsugawa oli saapunut Yhdysvaltoihin ohjelman tekoon, mutta työskentely osoittautui mahdottomaksi.

– Pohjois-Japanissa on tällaista, mutta Amerikassa en ole koskaan nähnyt mitään tämän kaltaista, Tokiossa asuva Tsugawa äimisteli. 

Myräkän odotettiin tuovan Washingtoniin ainakin 60 senttimetriä lunta. Viikonloppuna saattaa ylittyä jopa vuoden 1922 ennätys, jolloin pääkaupunkiin satoi yli 70 senttiä lunta kolmen päivän aikana.

Myös tuulen ennustettiin voimistuvan myrskyn edetessä.

– Tällaista sääennustetta ei ole annettu tänne 90 vuoteen. Tilanne voi olla vaarallinen, ja kaikkien alueen asukkaiden pitäisi myös suhtautua siihen vakavasti, sanoi pormestari Muriel Bowser Washington Post -lehdelle. 

Laantuu sunnuntaina 

Snowzillaksi ristityn myrskyn on ennustettu laantuvan vasta sunnuntaina. Asukkaita on varoitettu myrskyn seurauksista Georgiassa, Tennesseessä, Pennsylvaniassa, Marylandissa, Kentuckyssa, Pohjois-Carolinassa, New Jerseyssä, New Yorkissa, Virginiassa, Länsi-Virginiassa ja Washingtonissa. Myrskyn reitillä asuu kaikkiaan noin 85 miljoonaa ihmistä.

Myrsky on katkonut sähköjä ja häirinnyt pahoin liikennettä. Lähes 9000 lentoa on peruttu viikonlopulta lumisateiden takia. Myös Finnairin lauantainen lento New Yorkiin peruttiin.

Kentuckyn osavaltiossa tuhannet autoilijat juuttuivat useiksi tunneiksi lumen saartamiksi. Useiden osavaltioiden alueilla tapahtui liikenneonnettomuuksia, ja niissä kuoli ainakin kahdeksan ihmistä.

Ruokakaupoissa osa hyllyistä on tyhjillään, koska ihmiset ovat hamstranneet vessapaperia, maitoa, leipää ja alkoholia. Philadelphiassa ihmisiä on kehotettu ilmoittamaan poliisille kodittomista, jotka ovat jääneet kadulle, jotta nämä saadaan suojaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme