Mainos
Mainos

Sodan hulluus murheellisessa videossa: Mosulin eläintarhan kärsineet pedot jumissa rajalla

Sodan kauhut koskettavat ihmisiä, mutta myös eläimiä. Tämä käy selvästi ilmi Irbilin raja-asemalla, jonne on kuljetettu Mosulin eläintarhan eläimiä turvaan taisteluista. Tarvittavia rajanylitysasiakirjoja ei kuitenkaan ole. Nyt leijona ja karhu ovat jääneet rajalle pieniin kuljetushäkkeihinsä.

Eläimet - Lulu-niminen karhu sekä Simba-niminen leijona - pelastettiin hiljattain Mosulin eläintarhasta. Eläinaktivistit ovat yrittäneet kuljettaa ne turvaan Jordaniaan, mutta tarvittavia asiapapereita rajanylitystä ei ole olemassakaan. Nyt molemmat eläimet ovat jumissa Irbilin lähistöllä rajatarkastuspisteellä.

Aktivistit ovat epätoivoisia ja eläimet uuvuksissa. Karhu ja leijona ovat joutuneet odottamaan kohtaloaan jo viikon verran pikkuruisissa kuljetushäkeissään auringon paahteessa.

– Olemme jumissa täällä, aika epätoivoisia juuri nyt. Alamme jo menettää toivomme, että pääsisimme rajan yli, aktivisti Yevor Gechev kertoo.

– Alamme kohta harkita sitäkin vaihtoehtoa, että veisimme ne takaisin Mosulin eläintarhaan, jossa ne eivät kuitenkaan ole todellakaan turvassa. Silti niillä olisi siellä ainakin enemmän tilaa, hän pohtii.

Kymmeniätuhansia ihmisiä on jo paennut Mosulista sen jälkeen kun Irakin hallituksen joukot ilmoittivat aloittavansa hyökkäyksen Isis-järjestöä vastaan kaupungin länsiosassa. Mosul on Isisin viimeinen iso tukikohta Irakissa.

Tilanne Mosulissa on kaikkea muuta kuin rauhallinen. Viime päivinä kaupungista on kantautunut useita raportteja, joiden mukaan Isis-taistelijat ovat summittaisesti tappaneet siviilejä jotka ovat yrittäneet paeta alueelta. Ihmisiä on hirtetty jopa katulamppuihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme