Mainos
Mainos

Sodan kauhut nähneet kasvot pysäyttävät

Tilanne Syyriassa kiristyy. Ihmisiä pakenee naapurivaltioihin ja pakolaisleireille. Jo noin miljoona lasta on paennut maasta.

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen kertoo, että avustustyöntekijöiden työ Syyriassa on yhä vaarallisempaa.

- En ole uskaltanut enää päästää suomalaisia työntekijöitä sisälle Syyriaan, mutta paikallisten kumppanien kautta ollaan tänäkin vuonna tavoitettu 200 000 ihmistä. Tällä hetkellä olemme tekemässä hakemusta yli 650 000 ihmisen auttamiseksi, Pentikäinen kertoo Huomenta Suomessa.

Pentikäinen kertoo, että sodan kauhujen keskeltä tulleiden kasvot pysäyttävät miettimään, miksi me annamme tällaisen jatkua. Hän vetoaakin suomalaisiin avun saamiseksi.

- Ihmisiä ei saa jättää sodan keskellä yksin, siitäkin huolimatta että Syyrian tilanne on niin epätoivoinen. Valtaosa ihmisistä on todella vaikeasti tavoitettavissa, auttakaa meitä auttamaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme