Mainos
Mainos

Söderman: Virkamiesten kirjoitusten ennakkosensuuri poistettava EU:ssa

EU:n oikeusasiamies Jacob Söderman vaatii, että EU:n virkamiesten laatimia kirjoituksia koskeva ennakkosensuuri on poistettava.

Nykykäytännön mukaan virkamiesten on hyväksytettävä kirjoitustensa sisältö ennen julkaisua. EU:n komission varapuheenjohtajalle Neil Kinnockille lähettämässään kirjeessä Söderman sanoo, että sensuurin poisto loisi avoimuutta, luottamusta ja kunnioitusta hallintoon.

Kirjeessä muistutetaan, että Nizzan perusoikeuskirja tunnustaa oikeuden sananvapauteen. Södermanin mukaan useissa jäsenmaissa on pitkään tultu toimeen ilman pakkoa alistaa kirjoitukset hyväksyttäväksi. Seurauksena on ollut avoimempi ympäristö, jossa keskustelu perustuu tosiasioihin ja asiantuntemukseen.

Oikeusasiamies on selvittänyt, että ainoastaan Britanniassa ja Kreikassa on edelleen voimassa vastaava säännös. Muun muassa Portugalissa ja Espanjassa se kumottiin diktatuurihallinnon kukistuttua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme