Mainos
Mainos

Sofia luuli aamulla saaneensa virtsatietulehduksen – synnytti illalla vauvan

Nuoren ruotsalaisnaisen elämä muuttui dramaattisesti päivässä, kirjoittaa ruotsalainen Nyheter24.se.

Helsingborgilainen Sofia Werlin oli elänyt elämäänsä, niin kuin 26-vuotiaat elävät. Hän oli vastikään käynyt Rhodoksella ja oli palannut sen jälkeen töihin normaalisti. Matkan jälkeen hänelle oli noussut kuume, ja sinä aamuna hän epäili saaneensa virtsatietulehduksen, koska vatsaan sattui.

Sofia lähetettiin töistä kotiin, ja hän hakeutui lääkäriin. Tutkimuksissa paljastui jotain yllättävää.

– Kun lääkäri tunnusteli mahaani, hän ei todennutkaan virtsatietulehdusta, vaan hän sanoi tuntevansa pienen takapuolen, Sofia kertoo Nyheter24:lle.

Pelkäsi vauvan terveyden puolesta

Paljastui, että Sofia oli viimeisillään raskaana. Hän muistaa ihmetelleensä lääkärille, ettei ollut lainkaan tunnistanut itsessään raskausoireita.

– Olin lopettanut E-pillereiden käytön joulukuussa, ja kaikki raskaustestit olivat olleet negatiivisia, joten en ollut ajatellutkaan sitä mahdollisuutta.

Sofia oli syönyt ja juonut raskauden aikana normaalisti – myös viiniä. Raskausuutinen synnytti ristiriitaisia tunteita.

– Olin sokissa ja tunsin pelkoa siitä, että vauva ei voisikaan hyvin.


Lääkäriltä hänet vietiin synnytysosastolle, ja tyttövauva – terve sellainen – syntyi jo samana iltana.

– Sokista huolimatta en koskaan olisi valinnut, etten olisikaan synnyttänyt vauvaa, hän painottaa.

Jättiyllätyksestä huolimatta arki on lähtenyt rullaamaan hienosti. Moni on kuullut hänen tilanteestaan ja tarjonnut hänelle materiaalista apua, esimerkiksi lastenvaunut, turvakaukalon ja pinnasängyn.

– Monella on 8-9 kuukautta aikaa järjestää asiansa. Läheiseni onnistuivat auttamaan minua päivässä. Olen ikuisesti kiitollinen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme