Mainos
Mainos

Soini ei tarjoaisi EU:n neuvotteluapua Kataloniaan

EU:n ei tässä vaiheessa tarvitse tarjota neuvotteluapua Katalonialle ja Espanjan hallitukselle, ulkoministeri Timo Soini (sin.) sanoo.

Hänen mukaansa asia on niin kiistanalainen, että ulkopuolelta ei kannata ottaa voimakkaasti kantaa.

– Kyse on itsenäisestä maasta, joten pitää aika pieteetillä katsoa. Ei me suomalaisetkaan tykätä, kun tullaan ulkoa ohjeistamaan, Soini sanoo.

Soinin mukaan pitää luottaa, että Espanja on oikeusvaltio ja demokratia.

Katalonian aluejohtaja Carles Puigdemont sanoi eilen odotetussa puheessa, että Katalonialla on oikeus itsenäisyyteen, mutta julistusta asiasta kuitenkin lykätään, jotta Espanjan hallituksen kanssa voitaisiin neuvotella.

– Itsenäisyysjulistus on tekemättä ja toisaalta puhutaan itsehallinnosta ja sen kumoamisesta. Kun ei ole tietoa kuka tekee ja mitä, niin ei kovin voimakkaita kantoja voi ottaa suuntaan tai toiseen, Soini sanoo.

Soinin mukaan mahdollinen itsenäisyys on myös Katalonian sisällä kiistanalainen asia.

– Itsenäistymishalu on voimakasta, mutta Barcelonassa on myös isoja mielenosoituksia sen puolesta, että itsenäisyyttä ei ajeta, Soini sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme