Mainos
Mainos

Soini HS:lle: Buk-ohjuksen räjäytystestistä ei haittaa Suomen maineelle

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) ei usko, että Suomen maineelle oli haittaa niin sanotusta ohjuskohusta, kertoo Helsingin Sanomat.

Kohu syntyi, kun Hollannista vuoti julkisuuteen salaisia tietoja Suomen osuudesta malesialaiskoneen alas ampumista koskevassa rikostutkinnassa. Osana rikostutkintaa Suomessa tehtiin venäläisen Buk-ohjuksen räjäytystesti.   

Soinin mukaan asian ydin on, että oikeusapua annetaan, kun rikollisessa teossa on kuollut yli 300 ihmistä. Soinin mukaan tältä osin toimittiin oikein.  

– Tietysti se, että se Hollannista vuosi, oli harmillista. Tämä vaikeuttaa aina asioiden asiallista hoitoa, Soini sanoi lehdelle.  

Soini ei ottanut kantaa siihen, luovuttaako Suomi asiaan liittyvät paperit kansainväliselle tutkintaryhmälle. Hänen mukaansa tuloksia ei ole vielä arvioitu keskusrikospoliisissa tai hallituksessa.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme