Mainos
Mainos

Soini kommentoi EU:n tulevaa puolustusyhteistyötä: Tämä on parasta mitä EU:sta on saatavissa

Maanantaina allekirjoitettu uusi puolustusyhteistyö on ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mielestä parasta mitä EU:sta voidaan saada.

Soini allekirjoitti Brysselissä Suomen ilmoittautumisen pysyvään rakenteelliseen puolustusyhteistyöhön. Uuteen yhteistyöhön ilmoittautui ensivaiheessa mukaan 23 valtiota.

Vain Britannia, Tanska, Irlanti ja Malta jäivät ulkopuolelle, kuten myös Portugali, jossa maan sisäinen päätöksentekoprosessi on vielä kesken.

Soini ei säästellyt sanojaan tavatessaan seremonian jälkeen toimittajia. Yhteistyön eteneminen on hänestä historiallista.

Suomi sai tänään allekirjoitettuun asiakirjaan läpi muistutuksen siitä, että EU-maat ovat sitoutuneet auttamaan toisiaan hädän hetkellä. Soinin mielestä kirjaus on osoitus siitä, ettei moitteille hallituksen passiivisesta EU-politiikasta ole perusteita.

– Tässä terveisiä oppositiolle, pääkirjoittajille ja muille arvostelijoille. Arvostelu hallituksen EU-politiikan passiivisuutta kohtaan on täysin vailla perusteita.

Sen sijaan hallitus ei hänen mukaansa tue sellaisia aloitteita, joissa "ei ole järkeä", mikä hänen mukaansa tarkoittaa yhteisvastuuta talous- ja rahaliitossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme