Mainos
Mainos

Soini Lavrovin tapaamisesta: Äkillisiä muutoksia on turha odottaa

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) ei usko, että Venäjän ja länsimaiden suhteita hiertävät kysymykset Ukrainan tilanteesta tai Syyrian sodasta olisivat ratkaistavissa lähitulevaisuudessa.

Ulkoministeri Timo Soini kommentoi kansainvälistä poliittista tilannetta tavattuaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin eilen Moskovassa.

– Uskon, että laajasti Euroopassa haluaisimme elää rauhassa, käydä kauppaa, elää normaalia elämää. Mutta ei se ihan lähitulevaisuudessa näytä siltä, Soini kommentoi.  

Ulkoministerin mukaan tilannetta jumittaa tällä hetkellä myös Yhdysvaltain lähestyvät presidentinvaalit, sillä uudesta hallinnosta ei vielä tiedetä.

– Vaikuttaa siltä, että mitään äkillistä ei ole tapahtumassa sen enempää Ukrainassa kuin Syyriassakaan. Sikäli tilanne on kyllä hankala."  

Soinin mukaan vierailu Moskovassa on ollut kaiken kaikkiaan hyvä, ja ulkoministeri Lavrov on henkilö, jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Lavrovin lisäksi Soini on tavannut Moskovassa opposition edustajia sekä Venäjän politiikan tutkijoita. Tänään vierailu jatkuu vielä kansalaisjärjestöjen tapaamisilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme