Mainos
Mainos

Soini: Ranskan kansa on puhunut, vanhat puolueet romahtivat

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan Ranskan perinteiset puolueet romahtivat presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

– Ranskan kansa on puhunut, Soini arvioi.

Ranskan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen voitti sitoutumaton keskustalaisehdokas Emmanuel Macron. Kakkoseksi nousi äärioikeiston Marine Le Pen.

Ulkoministeri Soini ei halua varsinaisesti kommentoida toisen maan vaalitulosta, mutta uskoo, että Ranskan vaalien toisesta kierroksesta tulee mielenkiintoinen.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on erittäin tyytyväinen siihen, että vaaliasetelmien kärjessä on avoimuuden kannattaja ja eurooppalaisuuden puolestapuhuja Macron.

– Toivotaan, että ranskalaiset tekevät hyviä ratkaisuja, koska samalla he äänestävät varsin paljon myös Euroopan tulevaisuudesta, sanoi Orpo.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on hänkin tyytyväinen, että uudistusmielinen ja Eurooppa-myönteinen ehdokas Macron voitti ensimmäisen kierroksen. Sipilän mukaan Ranskassa on varsin selvä asetelma vaalien toisella kierroksella.

Suomalaisministerit kommentoivat Ranskan vaalien ensimmäisen kierroksen tulosta pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa saapuessaan hallituksen neuvotteluihin maanantaina aamupäivällä.

Ranskan vaalien toinen, ratkaiseva kierros järjestetään ensimmäisen kierroksen kärkikaksikon kesken kahden viikon kuluttua 7. toukokuuta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme