Mainos
Mainos

Soini ruoti suuria kysymyksiä WSJ:ssa – pääsi kehumaan myös Suomen puolustusta: "Taistelisimme kuin perkeleet"

EU:n ja Britannian välisiin brexit-neuvotteluihin ei tulisi lähteä kostomielessä, ulkoasiainministeri Timo Soini (ps.) toteaa yhdysvaltaisen talouslehti Wall Street Journalin haastattelussa. Soini ruoti maanantaina julkaistussa artikkelissa myös muun muassa sotilasliitto Natoa ja Suomen puolustusta.

Soini toteaa haastattelussa, että Britannian ja EU:n välisissä brexit-neuvotteluissa tulisi pyrkiä niin Britannian kuin EU-jäsenmaidenkin kannalta parhaaseen ratkaisuun.

– He eivät ole jättämässä Eurooppaa, vaan Euroopan unionin, ja tarvitsemme heidän läsnäoloaan vielä jatkossakin, Soini summaa WSJ:lle.

Soini ei lähde arvioimaan, johtaako brexit myös muiden EU-jäsenmaiden eroihin.

– Sitä en lähde spekuloimaan. Elämä on opettanut, että aina ei ole kovin fiksua ampua puuta, sillä siellä voi olla orava, joka putoaa päähäsi, Soini lasketteli, mutta ei selventänyt, mitä vertauksellaan tarkoitti.

Sotilasliitto Naton vahvistumisesta jatkossa Soini on kuitenkin varma. Hänen mukaansa Nato-jäsenmaiden puolustusmenot tulevat jatkossa todennäköisesti kasvamaan, sillä kaikki jäsenmaat eivät ole käyttäneet puolustukseen sovittua kahta prosenttia bruttokansantuotteesta.

Suomi ei kuitenkaan kuulu Natoon, eikä valtiolla ole sotilasliiton vakuutusta turvallisuudesta. Mitä maa on oppinut kokemuksistaan Venäjän kanssa? artikkelissa tiedustellaan Soinilta.  

– Puolustamme itseämme, pidämme huoli puolustuksestamme, meillä on asevelvollisuusarmeija. Jos tarvitsemme esimerkiksi lisää aseita, ostamme niitä. Turvallisuutemme on kuitenkin pitkälti seurausta viisaasta ulko- ja turvallisuuspolitiikastamme, jolla väistämme konfliktit.

– Jos joku hyökkäisi kimppuumme, taistelisimme kuin perkeleet. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot