Mainos
Mainos

Sokea nainen salakuvasi kiusaajansa

Sokea brittinainen on keksinyt loistavan tavan saada loppu kiusaamiselle, jota hän kertoo kokeneensa viikoittain liikkuessaan kaupungilla Stevenagessa.

30-vuotiaan Siobhan Meaden mukaan hän koki viikoittain pelkotiloja, kun tuntemattomat kiusaajat huutelivat hänelle kaduilla.

– Minulle kiroiltiin, nuoret ympäröivät minut ja johdattelivat minut tarkoituksellisesti päin valotolppia. Yhden kerran joku huusi, että ”ryöstetään hänet ja katsotaan, miten paljon hän oikeasti kykenee näkemään”. Olin kauhuissani, kertoo 16-vuotiaan sokeutunut Meade BBC:lle.

Meaden mukaan pelko- ja ahdistustilat tekivät hänen elämästään helvettiä.

– Se melkein tuhosi minut ihmisenä.

Koska Meade ei luonnollisestikaan pystynyt tunnistamaan ahdistelijoitaan, hän päätti ryhtyä toimeen. Meade otti yhteyttä brittifirmaan ja sai käyttöönsä huomaamattoman kameran, jonka hän liitti ulkovaatetukseensa.

Kiusaajat jatkoivat näkövammaisen Meaden ahdistelua kaduilla - tällä kertaa kamera kuitenkin tallensi syylliset.

Meade kiikutti videomateriaalin poliisille, joka ryhtyi toimiin. Poliisi kävi tiukat keskustelut kiusaajien kanssa sillä seurauksella, että kiusaaminen ja ahdistelu ovat nyt loppuneet kokonaan. Meade on jo luopunut kameran käytöstä.

Hertfordshiren poliisin mukaan vammaisiin kohdistuvassa kiusaamisessa on viharikoksen piirteitä.

– Näistä raportoidaan hyvin harvoin, mutta kehotan kaikki uhreja ottamaan poliisin yhteyttä. Olemme sitoutuneet siihen, että vammaiset ihmiset voivat elää turvallisessa ympäristössä, kerrotaan poliisista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme