Mainos
Mainos

Sokeat protestimarssilla Kööpenhaminassa

Sokeat mielenosoittajat vaativat parannusta kehnoihin elinoloihinsa Tanskassa.

Yli tuhat sokeaa ja näkövammaista osoitti eilen Kööpenhaminassa mieltään kehnoja elinoloja vastaan. Mielenosoittajien mukaan näkövammaiset pitäisi ottaa paremmin huomioon tanskalaisessa yhteiskunnassa.

Harvinaislaatuinen mielenosoitus eteni valkoisten keppien ja opaskoirien avustuksella kaupungintalon ohi parlamentin edustalle.

- Tällä kansalaisryhmällä ei ole samoja oikeuksia kuin muilla. Sillä on vähäiset tai olemattomat mahdollisuudet päästä osalliseksi informaatioteknologiasta, kulttuurista tai työmarkkinoista, kommentoi näkövammaisten yhteisön edustaja Jens Bromann.

Bromannin mukaan näkövammaiset jäävät helposti eristyksiin koteihinsa muun muassa kuljetuspalveluiden puutteen takia. Hän paheksuu myös sitä, että 90 prosenttia Tanskan työikäisistä näkövammaisista on työttömiä, vaikka työhaluja ja -kykyä olisikin. Tanskassa arvioidaan olevan kaikkiaan noin 24000 näkövammaista.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme