Mainos
Mainos

Solana arvioituttaa uudelleen maajoukkojen käytön

Naton pääsihteeri Javier Solana on määrännyt Naton sotilasjohtajat ajantasaistamaan suunnitelman maajoukkojen lähettämisestä Kosovoon, kertoi korkea-arvoinen amerikkalainen viranomainen eilen.

Kaikki Naton jäsenmaat ovat yhtä mieltä siitä, että näin on viisasta ja hyödyllistä tehdä, sanoi nimettömänä pysytellyt virkamies. Valkoisen talon tiedottaja Joe Lockhart sanoi jo aiemmin, että Yhdysvallat on omasta puolestaan valmis arvioimaan uudelleen edellytyksiä lähettää maajoukkoja Kosovoon. Lockhart tähdensi, että kyse ei ole politiikan muutoksesta eikä sitoutumisesta maajoukkojen käyttöön. Nyt vain ajantasaistettaisiin operatiivista suunnitelmaa, joka laadittiin jo puoli vuotta sitten. Myös nimettömänä pysytellyt amerikkalainen virkamies korosti uutistoimisto Reutersille, että Yhdysvallat uskoo edelleen ilmapommituksilla päästävän Naton tavoitteisiin.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme