Mainos
Mainos

Solana: Eurooppa ei ole terrorisodassa

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana varoittaa EU-kansalaisia ylireagoimasta Madridin terrori-iskuihin. Solanan mukaan Eurooppa ei ole sodassa.

Eurooppa ei ole sodassa terrorismia vastaan, totesi EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana. Hän myös varoitti hysteerisistä reaktioista hyökkäysten pelossa Madridin pommien jälkimainingeissa.
-Meidän täytyy vastustaa terrorismia tarmokkaasti, mutta meidän ei pidä muuttaa elämäntapojamme, Solana kertoi saksalaisen viikkolehden Bild am Sonntagin huomenna ilmestyvässä haastattelussa.
-Eurooppa ei ole sodassa, Solana lisäsi.

-Olemme demokraatteja, jotka vaalimme vapauttamme. Jos muutamme tapaamme ajatella, lisäämme terroristien voittoa, hän jatkoi. Solanan mukaan paras tapa taistella terrorismia vastaan on "parempi yhteistyö poliisien, oikeuslaitosten ja tiedustelupalvelujen välillä". Euroopan turvallisuusasioita pohditaan Brysselissä tulevana maanantaina EU-maiden ulkoministerikokouksessa sekä torstaina alkavassa EU:n huippukokouksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme