Mainos
Mainos

Solana: Milosevicin paras erota

Auttaminen Jugoslavian jälleenrakennuksessa Kosovon konfliktin jälkeen on vaikeaa, mikäli presidentti Slobodan Milosevic pysyy vallassa, sanoi puolustusliitto Naton pääsihteeri Javier Solana eilen.

-Naton tavoitteena ei ole eikä koskaan ole ollut Milosevicin syrjäyttäminen, mutta luulen, että kaikki hyvää tarkoittavat kansalaiset Euroopassa ja koko maailmassa näkisivät Milosevicin mielellään luopuvan vallasta, Solana kertoi espanjalaisen Telecino-televisiokanavan haastattelussa.

Solanan mukaan kaikkein parasta Milosevicin ero olisi serbeille itselleen. -Hän on aiheuttanut heille eniten historiallista, poliittista ja taloudellista vahinkoa. Niinpä mitä pikemmin he pääsevät eroon Milosevicista, sen parempi.

Solanan mukaan Serbian kansalaisten tehtävänä on tuoda maansa takaisin kansainvälisen yhteisön helmaan. -Serbian on saatava samat demokratian, moniarvoisuuden, ihmisoikeuksien ja vähemmistöjen kunnioittamisen arvot kuin muillakin alueen mailla on, Solana sanoi.
(MTV3-STT-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme