Mainos
Mainos

Solana: serbijoukot eivät noudata tulitaukoa

Naton pääsihteerin Javier Solanan mukaan Kosovoon sijoitetut serbijoukot eivät noudata Jugoslavian johdon tiistaina julistamaa yksipuolista tulitaukoa.

Armeijan, poliisin ja puolisotilaallisten ryhmien operaatiot ovat kaikesta päätellen jatkuneet myös tiistaina julistetun tulitauon jälkeenkin, Solana sanoi torstaina ranskalaisen RTL-radion haastattelussa.
-Tilanne jatkuu edelleen pahana, Solana totesi.

Länsimaat torjuivat heti riittämättömänä Jugoslavian tiistaina julistaman yksipuolisen tulitauon. Solana myönsi haastattelussa, että serbijoukot eivät enää pakota Kosovon albaaneja pakenemaan kohti Albaniaa ja Makedoniaa. Hänen mukaansa on kuitenkin mahdollista, että albaanisiviilejä halutaan käyttää "ihmiskilpinä" Naton ilmahyökkäyksiä vastaan.

Solanan mukaan serbijohdon viimeaikaisien toimenpiteiden voidaan tulkita osoittavan, että Naton pommitukset ovat heikentäneet Jugoslavian johdon kykyä sortaa Kosovon siviiliväestöä. Operaatiota aiotaan jatkaa.
-Milosevic poistuu aikanaan poliittiselta näyttämöltä hyvin selkeällä tavalla, Solana sanoi.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme