Mainos
Mainos

Solanan ja Larijanin tapaamista siirrettiin

Iranin ydinkiistaan haettiin neuvotteluratkaisua viimeksi viikonloppuna.

EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan ja Iranin ydinneuvottelijan Ali Larijanin tapaamista on siirretty, kertoo Solanan edustaja uutistoimisto AFP:lle. Tapaamisen piti olla huomenna Pariisissa Ranskassa. Nyt vain kummankin avustajat tapaavat toisensa.

Tapaamisen tarkoituksena oli valmistella ehtoja, joiden pohjalta voitaisiin mahdollisesti aloittaa neuvottelut, muotoili Solanan tiedottaja Cristina Gallach Brysselissä. Solanan on määrä selvittää keskustelujaan Larijanin kanssa EU:n ulkoministereille ylihuomenna.

Yhdysvallat puolestaan kehotti Kansainväliselle atomienergiajärjestölle IAEA:lle antamassaan lausunnossa Irania "tekemään oikean valinnan ja välttämään seuraukset", niin kauan kuin mahdollisuus diplomatiaan on vielä olemassa.

- Iran tietää mitä sen on tehtävä, sanoi Yhdysvaltain suurlähettiläs Gregory Schulte viitaten siihen, että Iran on edelleen jatkanut uraanin rikastamista.

Viimeksi Iranin ydinkiistaan haettiin neuvotteluratkaisua viikonloppuna, kun Solanan ja Larijani tapasivat Wienissä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme