Mainos
Mainos

Solmi avioliiton kristityn kanssa – raskaana olevalle hirttotuomio Sudanissa

Sudanilainen oikeusistuin on langettanut hirttotuomion raskaana olevalle naiselle uskosta luopumisen vuoksi. Nainen oli mennyt naimisiin kristityn miehen kanssa.

– Annoimme sinulle kolme päivää aikaa peruuttaa päätöksesi, mutta et halunnut palata takaisin islamilaisuuteen. Tuomitsen sinut hirtettäväksi, totesi tuomari oikeudessa uutistoimisto AFP:n mukana.

Useat länsimaiset suurlähetykset ja ihmisoikeusjärjestöt ovat vedonneet Sudaniin, jotta maa kunnioittaisi Meriam Yehya Ibrahim Ishagin oikeutta valita oma uskontonsa.

Amnesty International -järjestön mukaan naisen ortodoksikristitty äiti kasvatti tämän omaan uskontoonsa, koska naisen muslimi-isä ei ollut läsnä tämän lapsuudessa.

– Olen kristitty enkä ole koskaan luopunut uskonnostani, lausui 8. kuulla raskaana oleva nainen.

Paikallisten tiedostusvälineiden mukaan hirttotuomiota ei laiteta täytäntöön ennen lapsen syntymää.

Naiselle tuomittiin lisäksi sata ruoskaniskua aviorikoksesta. Aviorikostuomiota perustellaan sillä, että nainen solmi avioliiton kristityn miehen kanssa. Liitto ei oikeuden mukaan ole pätevä, koska se on vastoin islamin lakeja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme