Mainos
Mainos

Somalian ääri-islamisteihin liittynyt satoja ulkomaalaisia

Somalian hallituksen mukaan ääri-islamistien riveihin on viime aikoina liittynyt satoja taistelijoita Afrikan ulkopuolelta. Somaliaan on tullut jihadisteja ainakin Afganistanista, Pakistanista, Persianlahden maista sekä Yhdysvalloista ja Britanniasta.

Monet heistä ovat nousseet korkeaan asemaan al-Shabaabissa. Useilla ulkomaisista taistelijoista uskotaan myös olevan yhteyksiä terroristiverkosto al-Qaidaan. Asiantuntijoiden mukaan Ugandan iskussa oli monia al-Qaidan hyökkäyksille tyypillisiä piirteitä.

International Crisis Group -tutkimuslaitos arvioi toukokuussa, että ulkomaiset jihadistit ovat nykyään Somalian konfliktin "moottori".

- Ulkomaisten taistelijoiden sotaisuus, fanaattisuus ja äärimmäinen teologia vaikeuttavat, elleivät jopa kokonaan estä, poliittisen ratkaisun löytymistä Somalian konfliktiin, ICG sanoi al-Shabaabia käsitelleessä raportissaan.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme