Mainos
Mainos

Somalian islamistikapinalliset vetäytyivät Mogadishusta

Somalian islamistikapinallisten al-Shabaab-liike on vetänyt joukkonsa pois pääkaupunki Mogadishusta. Kapinalliset eivät kertaakaan aiemmin ole luovuttaneet koko kaupunkia hallituksen joukoille neljä vuotta kestäneiden taisteluiden aikana.

Al-Shabaabin mukaan vetäytyminen on taktinen siirto ja kapinalliset pitävät asemansa muissa kaupungeissa. Hallituksen edustaja kuvaili kapinallisten lähtöä kultaiseksi päiväksi Somalialle.

– Neljä vuotta Mogadishu on kärsinyt hirveyksistä terroristien käsissä, mutta nyt he ovat poissa, riemuitsi tiedottaja Omar Osman.

Al-Shabaabin ote Mogadishusta on hiljalleen kirvonnut taisteluissa hallituksen joukkoja ja Afrikan unionin rauhanturvaajia vastaan. Rauhanturvaajien mukaan kapinallisten vetäytyminen alkoi eilisiltana rajujen tulitaisteluiden jälkeen.

Silminnäkijät kertoivat nähneensä kymmenien al-Shabaabin ajoneuvojen matkanneen Mogadishusta etelään kohti tukikohtakaupunkiaan Baidoaa.

(MTV3 – STT – Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme