Mainos
Mainos

Somalian islamistit katkaisivat hallitusneuvottelut

Somalia on vaarassa luisua uuteen sotaan. Maan islamistit katkaisivat neuvottelut väliaikaisen hallituksen kanssa Etiopian joukkojen edetessä.

Somalian islamistit ovat katkaisseet neuvottelut maan väliaikaisen hallituksen kanssa perustellen päätöstään Etiopian joukkojen etenemisellä maahan. Vuoropuhelua oli määrä jatkaa Sudanin pääkaupungissa Khartumissa.

- Me emme neuvottele sellaisen hallituksen kanssa, jota avustaa Somalian vihollinen, islamistijohtaja Sharif Ahmed toteaa kirjeessään islamistidelegaatiolle Khartumissa.

Silminnäkijät kertovat, että viime yönä Etiopian joukkoja ja panssariajoneuvoja saapui lisää Baidoaan, missä Somalian väliaikainen hallitus pitää majaansa. Etiopia on ilmoittanut suojelevansa hallitusta tarvittaessa kovin ottein. Etiopialaisjoukkojen oli määrä ryhmittyä Baidoassa hallintorakennusten ympärille.

Diplomaatit ovat varoittaneet Somalian olevan vaarassa luisua uudelleen sotaan sen jälkeen kun islamistijoukot etenivät kohti Baidoaa kuluneella viikolla.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme