Mainos
Mainos

Somalian tulvat tuhoisia

Etelä-Somalian tulvissa on tähän mennessä saanut surmansa yli tuhat ihmistä, kertoi YK:n edustaja tänään Genevessä.

Kodittomiksi pari viikkoa sitten sattuneissa tulvissa jäi 200 000 ihmistä, kertoi YK:n humanitaaristen kysymysten osaston DHA:n edustaja Madeleine Moulin-Acevedo. Hänen kertomansa kuolleiden määrä - yli 1000 - on kaksi kertaa niin suuri kuin mitä on aikaisemmin ilmoitettu.

YK ja Afrikan yhtenäisyysjärjestö OAU sanoivat aikaisemmin marraskuussa, että jopa 80 0000 ihmistä on kärsinyt eri tavoin tulvasta.

Osa tulvasta pelastuneista on edelleen veden yläpuolelle jääneillä saarekkeilla ja puissa. Avun toimittaminen heille on äärimmäisen vaikeata, koska tiet ovat yhä tulvaveden peitossa ja siltoja sortunut. Apua viedään helikoptereilla.

Tulva on tuhonnut viljavarastot ja karja on hukkunut, selvitti DHA raportissaan tulva-alueelta. Koleran ja muiden tautien puhkeamista pelätään.

Avustustyöntekijät kertovat, että keskushallinnon puuttuminen Somaliasta on vaikeuttanut avun jakamista tulvan uhreille. Maa on ollut ilman hallitusta vuodesta 1991 lähtien. Tuolloin diktaattori Mohamed Siad Barre syrjäytettiin, mutta hänen syrjäyttäjänsä ryhtyivät pian taistelemaan keskenään.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme