Mainos
Mainos

Somalipiraatit vapauttivat kaapatun öljytankkerin – tieto miehistön työnantajasta säikäytti

Maanantaina Somalian edustalta miehistöineen kaapattu polttoainetankkeri on vapautettu, kertoo uutistoimisto Reuters. Somalimerirosvoille ei maksettu lunnasrahoja.

Panttivankien vapautusta edelsi laukaustenvaihto merirosvojen ja paikalle saapuneiden viranomaisten välillä. Reutersin mukaan taistelun tuoksinassa haavoittui neljä sivullista siviiliä.

Somaliasta itsenäiseksi julistautuneen Puntmaan alueen turvallisuusjoukot keskustelivat merirosvojen kanssa välikohtauksen jälkeen.

– Keskusteluja on käyty iltapäivällä tapahtuneen tulitaistelun jälkeen. Joukkomme vedettiin pois ja piraatit poistuivat paikalta, Puntmaan joukkojen edustaja kertoi Reutersille.

Merirosvoille ei maksettu lunnaita aluksen srilankalaisen miehistön vapauttamisesta.

Piraattien kerrotaan luopuneen vaatimuksistaan sen jälkeen, kun heille selvisi, että kaapattu alus on somalialaisen liikemiehen vuokraama ja että se oli kuljettamassa öljylastia Somalian pääkaupunkiin Mogadishuun. Somalian merirosvot ovat aiemminkin vältelleet konflikteja maan vaikutusvaltaisten liikemiesten kanssa.

Kyseessä oli ensimmäinen somalimerirosvojen suorittama laivakaappaus vuoden 2012 jälkeen. Somalipiraatit hyökkäsivät vuonna 2011 yhteensä 237 kertaa ja ottivat satoja panttivankeja. Sittemmin hyökkäysten määrä on pudonnut dramaattisesti. Taustalla on alusten miehistöjen kohentunut valmius ja alueella partioivien laivastojoukkojen lisääntyminen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme