Mainos
Mainos

Sonia Gandhista pääministeriehdokas

Intian parlamenttivaalit äskettäin voittanut kongressipuolue on valinnut puheenjohtajakseen Sonia Gandhin. Gandhi on siten vahvoilla uudeksi pääministeriksi.

Sonia Gandhi valittiin puolueensa puheenjohtajaksi.

Intian kongressipuolue valitsi tänään puoluejohtaja Sonia Gandhin parlamenttiryhmänsä puheenjohtajaksi. Valinta tarkoittaa käytännössä sitä, että puolue valitsi Gandhin pääministeriehdokkaakseen. Gandhin valinta sai kongressipuolueen liittolaisten, kommunistien ja marxilaisten, tuen.

-Koska muita ehdotuksia ei ole, julistan Sonia Gandhin valituksi yksimielisesti kongressipuolueen parlamenttiryhmän johtajaksi, totesi puolueen johtoon kuuluva Manmohan Singh.

-Tämä on totisesti historiallinen hetki. Lähes yhdeksän vuotta kestänyt pitkä kylmä talvi on ohi, ja nyt olemme astuneet kirkkaaseen auringonpaisteeseen, hän sanoi viitaten kongressipuolueen pitkään oppositiokauteen.

Kongressipuolue nousi parlamentin suurimmaksi ryhmäksi lyötyään Intiaa pitkään hallinneen hindunationalistisen BJP-puolueen äskettäisissä parlamenttivaaleissa.

(MTV3-AFP- Reuters-STT)

(Seitsemän uutiset 15.05.2004).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme