Mainos
Mainos

Sony Pictures hyllytti Pohjois-Korea -elokuvan - ensi-iltaa ei tiedetä Suomessakaan

Elokuvayhtiö Sony Pictures on hyllyttänyt Pohjois-Koreasta kertovan elokuvansa elokuvateattereille tehtyjen uhkausten takia. Suomen ensi-iltakin muuttunee ilmoitetusta.

The Interview -nimisen elokuvan ensi-illan oli tarkoitus olla Yhdysvalloissa joulupäivänä.  

Ensi-ilta päätettiin perua, koska lukuisat elokuvateatterit olivat jo peruneet näytöksiä uhkausten takia. Uhkauksia esitti GOP-niminen ryhmä, jonka mukaan kaikkia elokuvaa katsomaan menossa olevia uhkaa "karmea kohtalo".

– Ymmärrämme yhteistyökumppaneittemme päätöksen ja kunnioitamme sitä. Tietysti myös jaamme heidän huolensa elokuvateattereiden työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuudesta, Sony Pictures sanoi tiedotteessa. 

Yhtiön mukaan sillä ei ole suunnitelmia aloittaa elokuvan levitystä. Tämä ilmeisesti tarkoittaa, että yhtiö ei aio julkaista elokuvaa myöskään DVD:nä.

Sony Pictures joutui viime kuussa myös hakkeroinnin kohteeksi. Silloin yhtiön sisäisiä sähköposteja ja työntekijöiden henkilötietoja vuosi julkisuuteen. Asiantuntijoiden mukaan hakkeroinnin takana voi olla Pohjois-Korean politiikkaa tukevia tahoja.

Pohjois-Korea on tuominnut komedian, joka kertoo sen johtajaan Kim Jong-uniin kohdistuvasta salamurhayrityksestä. Uutiskanava CNN:n mukaan Sonyn hakkerointitapauksesta on löytynyt yhteyksiä Pohjois-Koreaan.

Suomen ensi-illastakaan ei tietoa

Elokuvan Suomen ensi-illaksi oli jo ilmoitettu 20.helmikuuta 2015. Ensi-illan kohtalo on nyt epäselvä Suomessakin.

- Ensi-iltapäivää ei tiedetä Yhdysvalloissa eikä Suomessa. Elokuvateattereihin kohdistuva uhka on vakava riski, kommentoi Sony Picturesin Suomen-edustaja Jussi Mäkelä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme