Mainos
Mainos

Sopimus Jugoslavian vetäytymisestä allekirjoitettiin

Nato ja Jugoslavia ovat allekirjoittaneet serbijoukkojen vetäytymistä koskevan sopimuksen, kertoivat yhdysvaltalaiset viranomaiset.

Myös Naton edustaja kenraali Mike Jackson kertoi, että sopimus serbijoukkojen vetämisestä Kosovosta on saatu aikaan. Amerikkalaisviranomaisen mukaan Naton pommitukset kuitenkin jatkuvat, kunnes saadaan todisteet siitä, että serbijoukkojen vetäytyminen todella on alkanut.
-Sotilastekninen sopimus on allekirjoitettu. Ilmapommitukset kuitenkin jatkuvat, kunnes saamme todennettua tietoa vetäytymisestä, hän kertoi. Toisen amerikkalaisviranomaisen mukaan Jugoslavia on hyväksynyt kaikki sotilasliiton Kosovon rauhanturvajoukkoja koskevat ehdot.
-Me saimme kaiken mitä halusimme, hän totesi. Esimerkkinä hän mainitsi sen, että joukot olisivat Naton komennossa.

Serbijoukkojen vetäytyminen Kosovosta on oleellinen osa Kosovon rauhansuunnitelmaa, jonka Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ja Serbian parlamentti hyväksyivät viime viikolla.
(STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme