Mainos
Mainos

Sopu näyttää yhä epätodennäköisemmältä Ukrainassa

Ukrainan sisäministerin mukaan yritykset ratkoa maan tilannetta rauhanomaisesti ovat olleet hyödyttömiä. Ministeri syytti mielenosoittajia myös aseiden varastoinnista leireihinsä Kiovassa. 

– Viime päivien tapahtumat Ukrainan pääkaupungissa ovat osoittaneet, että yrityksemme ratkaista konflikti rauhanomaisesti ilman turvautumista voimankäyttöön ovat olleet hyödyttömiä. Pyyntöihimme ei ole vastattu, sanottiin sisäministeri Vitali Zahartshenkon tiedotteessa. 

Kyiv Post -lehden mukaan mielenosoittajat ovat vallanneet rakennuksia yhteensä seitsemässä kaupungissa. Kiovassa mielenosoittajat tunkeutuivat toissa yönä maatalousministeriön rakennukseen ja yrittivät vallata myös energiaministeriön. 

Kiovassa aamu on ollut verrattain rauhallinen. Yöllä mielenosoittajat paiskoivat poliiseja polttopulloilla ja ampuivat heitä kohti ilotulitusraketteja. Poliisit vastasivat tainnutuskranaateilla ja kumiluodeilla. 

Presidentti Viktor Janukovitsh lupasi eilen, että maan hallituksessa tehdään uudelleenjärjestelyjä ensi viikolla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme