Mainos
Mainos

Sosialistit voittoon Bulgarian parlamenttivaaleissa

Bulgariassa vaalivoittajaksi nousee entisestä kommunistipuolueesta muodostettu sosialistinen puolue.

Bulgarian sosialistipuolue on voittanut eiliset parlamenttivaalit. Voitto on kuitenkin jäämässä ennakoitua pienemmäksi, joten hallitusneuvotteluista odotetaan pitkiä. Tämä saattaa myös hidastaa maan EU-jäsenyyttä.

Ennen vaaleja mielipidemittaukset olivat lupailleet sosialistipuolueelle jopa 40 prosentin kannatusta, joten puolue ei ollut tyytyväinen voiton suuruuteen.

-Olemme voittaneet vaalit vakuuttavalla erolla toiseksi tulleeseen puolueeseen, vaikka tulos ei olekaan tyydyttävä. Hallituksen muodostaminen tietää meille suuria haasteita, puolueen apulaisjohtaja Rumen Petkov sanoi.

Pienten puolueiden vahva vaalitulos söi kommunistisen puolueen perillisen viittaa kantavan sosialistipuolueen mahdollisuudet päästä varmuudella muodostamaan uutta hallitusta, tarkkailijat arvioivat.

Bulgarian on määrä liittyä Euroopan unioniin vuonna 2007, mutta vain, jos se toteuttaa laajoja uudistuksia. EU on uhannut lykätä liittymistä vuodella, ellei maa vapauta palvelujaan ja uudista lainsäädäntöään. Sosialistit ovat uudistusten toteuttamisen lisäksi luvanneet kotiuttaa Bulgarian sotajoukot Irakista ja kohentaa kansalaisten elintasoa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme