Mainos
Mainos

Sotarikoksista epäilty serbi pidätettiin

Bosnialainen serbikenraali Momir Talic on pidätetty Itävallassa. Näin kertoo Haagin kansainvälisen sotarikostuomioistuimen pääsyyttäjä Louise Arbour.

Kenraali Talic, Bosnian serbitasavallan yleisesikuntapäällikkö, oli Wienissä osallistuakseen konferenssiin, jossa käsitellään jännityksen vähentämistä Bosnia-Hertsegovinassa. Konferenssiin osallistuu myös sotilasjohtajia kroaattien ja muslimien liittotasavallasta Bosnia-Hertsegovinasta.

Talicin nimi kuuluu Haagin tuomioistuimen laatimaan syytettyjen listaan, jota ei ole julkistettu. -Kun tietoon tuli, että Talic oli matkustamassa konferenssiin Itävaltaan, syyttäjä järjesti pidätysmääräyksen luovuttamisen Itävallan viranomaisille.

Pidätysmääräyksen perusteella Momir Talic pidätettiiin tänään, Arbour kertoi Haagissa. Syytteen mukaan Talic ja Bosnian serbialainen varapääministeri Radislav Brdjanin vainosivat Bosnian muslimeja ja kroaatteja poliittisin, rodullisin ja uskonnollisin perustein. Brdjanin pidätettiin jo heinäkuussa.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme