Mainos
Mainos

Sotarikoksista epäilty Sudanin presidentti tanssi Darfurissa

Darfurissa tänään vieraillutta Sudanin presidenttiä Omar al-Bashiria eivät sotarikossyytteet painaneet. Sen sijaan hän pisti tanssiksi.

Tuhannet hevosten ja kameleiden selässä istuneet paikalliset hurrasivat, kun Darfurin alueen kansanmurhasta syytetty al-Bashir tanssi perinteisen musiikin tahtiin leveästi hymyillen ja keppiä ilmassa heilutellen.

Osa "kannattajista" kertoi, että heidät oli määrätty osallistumaan presidentin tervetuliaisjuhlallisuuksiin. Al-Bashir itse saapui paikalle mittavassa turvasaattueessa.

Kaksipäiväisen kiertomatkansa ensimmäisenä päivänä al-Bashir lupaili darfurilaisille lisää kouluja, uusia vedenjakeluhankkeita ja teitä. Hän lupasi myös ratkaista Darfurin sähkönjakeluongelmat.

Kyseessä on presidentin ensimmäinen vierailu Darfurissa sen jälkeen, kun kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n syyttäjä esitti häntä vangittavaksi. ICC ei ole vielä vastannut esitykseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme