Mainos
Mainos

Sotarikoksista syytetty serbi antautui

Bosnian sodan aikana tehdyistä sotarikoksista syytetty serbi Simo Zaric antautui tänään vapaaehtoisesti poliisille Bosnia-Hertsegovinassa.

Yhdysvaltain lähetystövirkailijoiden ja poliisin saattamana Zaric ja hänen lakimiehensä siirrettiin tänään lähellä Tuzlaa sijaitsevaan rauhanturvaajien tukikohtaan, josta hänet siirretään myöhemmin kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen Haagiin.

Zaric on yksi kuudesta Bosnian serbistä, jotka kesäkuussa vuonna 1995 nostetun syytteen mukaan karkottivat kroaatteja ja muslimeja Bosanski Samacista vuosien 1992-1995 aikana. Zaric on kolmas kuudesta samasta rikoksesta syytetystä serbistä, joka on antautunut Haagin tuomioistuimelle. Toissaviikolla antautuneet kaksi syytettyä olivat ensimmäiset sotarikoksista syytetyt Bosnian serbit, jotka ovat antautuneet Haagin tuomioistuimelle vapaaehtoisesti.

Aiemmin tänään Zaric kertoi uutistoimisto AFP:lle, että hän aikoo oikeudenkäynnissä vakuuttaa syyttömyyttään.
-He syyttävät minua etnisestä puhdistuksesta. Olen naimisissa muslimin kanssa, Kroatiassa elävä tyttäreni on naimisissa kroaatin kanssa ja kaksi sisartani ovat naimisissa muslimin ja kroaatin kanssa, selitti Zaric AFP:lle sanoen, ettei hänellä näin ollen ole ollut syytä osallistua etnisiin puhdistuksiin.

Haagin tuomioistuimen mukaan vuonna 1991 Bosanski Samacin 33 000:sta asukkaasta lähes 17 000 oli kroaatteja ja muslimeja. Toukokuussa 1995 heidän lukumääränsä oli vain noin kolmesataa.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme