Mainos
Mainos

Sotaveteraanien mielenterveysongelmat yleisiä USA:ssa

Irakista ja Afganistanista kotiin palaavien sotilaiden keskuudessa yleisimpiä ongelmia ovat post-traumaattinen stressi, masennus ja ahdistuneisuus.

Neljäsosa Irakista ja Afganistanista kotiin palaavista amerikkalaissotilaista kärsii mielenterveysongelmista, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta. Yhdysvaltain hallituksen rahoittaman tutkimuksen mukaan neljäsosalla kotiutuneista sotilaista todettiin mielenterveysongelma. Kun mukaan laskettiin vielä kotiväkivalta sekä muut psykososiaaliset häiriöt, luku nousi 31 prosenttiin.

Tutkijat pitivät erittäin huolestuttavana sitä, että yli puolella diagnoisoiduista oli useampi kuin yksi mielenterveysongelma. Yleisin todettu ongelma oli post-traumaattinen stressireaktio. Muita olivat esimerkiksi ahdistuneisuus ja masennus.

Tutkijat eivät löytäneet merkittäviä eroja sukupuolten tai eri etnisten ryhmien väliltä. Sen sijaan mitä nuoremmista sotaveteraaneista oli kyse, sitä suurempi riski oli saada mielenterveysongelmia. Tutkijat huomauttivat, että erityisesti 18-24-vuotiaat ovat riskialtista ikäluokkaa.

Sotaveteraanien asiaa ajavan järjestön mukaan hallitus ei ole tukenut tarpeeksi kotiutuvien sotilaiden avuntarvetta. Tutkimuksessa seurattiin yli 100 000:ta Afganistanissa ja Irakissa palvellutta amerikkalaissotilasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme