Mainos
Mainos

Sotilaat estivät Thaimaan punapaitojen mielenosoitusaikeet

Thaimaassa hallitusta vastustavat mielenosoittajat ovat peruneet suunnitelmansa marssia Bangkokin liike-elämän keskukseen. Suunnitelmiin tuli muutos, koska alueelle oli lähetetty tuhansia sotilaita ja mellakkapoliiseja hillitsemään mielenosoittajien aikeita.

Armeija uhkasi myös käyttää aseita mielenosoittajia vastaan.

- Turvallisuusjoukot aloittavat ampumalla kyynelkaasua ja jos mielenosoittajat eivät pysähdy, sotilaat ryhtyvät tositoimiin kovilla panoksilla, sanoi armeijan edustaja.

Marssisuunnitelmien hylkäämisestä huolimatta mielenosoittajat uhkasivat pysyä Bangkokin ostosalueella "toistaiseksi". Punapaidat ovat miehittäneet aluetta jo lähes kolmen viikon ajan. Mielenosoitusten vuoksi monet ostoskeskukset ja hotellit ovat joutuneet sulkemaan ovensa.

Mielenosoittajat vaativat pääministeriä hajottamaan parlamentin ja järjestämään uudet vaalit.

Sairasteleva kuningas Bhumibol Adulyadej ei ole antanut julkista lausuntoa tilanteesta mielenosoitusten alettua. Kuninkaalla ei ole poliittista asemaa, mutta häntä pidetään Thaimaassa erittäin suuressa arvossa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme