Mainos
Mainos

Sotilaat hajottivat mielenosoituksen Indonesiassa

Indonesian sotilaat hajottivat 800 itätimorilaisen opiskelijan mielenosoituksen Jakartassa. Joitakin opiskelijoita sotilaat löivät pampuilla ajaessaan mielenosoittajia pois ulkoministeriön alueelta ulkopuolella odottavia armeijan linja-autoja kohti. Mahdollisista loukkaantumisista ei ollut heti saatavilla tietoa.

Satoja opiskelijoita vietiin linja-autoilla Jakartan kaakkoisosassa sijaitsevalle leirille kuulusteltavaksi. Mielenosoittajat vaativat kansanäänestystä Itä-Timorin tulevaisuudesta ja poliittisten vankien vapauttamista.

Presidentti B. J. Habibie on sanonut harkitsevansa "erikoisaseman" antamista Itä-Timorille vastauksena vaatimuksiin alueen suuremmasta itsehallinnosta. Alue pysyisi kuitenkin osana Indonesiaa. Monille itätimorilaisille erikoisasema ei riitä, vaan he haluavat kokonaan eroon Indonesiasta.

Ei ole selvää, mitä erikoisasema merkitsisi, mutta asiantuntijoiden mukaan se voisi antaa itätimorilaisille jonkin verran vapautta määrätä budjetistaan sekä oikeus- ja koulutusjärjestelyistä. Armeija saattaisi niin ikään sen myötä hellittää otettaan Itä-Timorista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme