Mainos
Mainos

Sotilasjohto julisti Fidzhille hätätilan

Armeija kaappasi vallan eilen Fidzhillä. Asevoimien komentaja on lupaillut maahan vaaleja, mutta niiden ajankohtaa ei ole ilmoitettu.

Fidzhillä vallan kaapannut sotilaskomentaja on julistanut saarille hätätilan. Paikallisella radiokanavalla luetun tiedotteen mukaan armeija pystyttää pääkaupunkiin Suvaan tarkastuspisteitä osana poikkeustoimia.

Tilanne pääkaupungissa on tänään ollut rauhallinen mutta jännittynyt.

Erotettu pääministeri Laisenia Qarase on lennätetty pääkaupungista sotilaiden vartioimana kotisaarelleen. Aikaisemmin hän kutsui kansalaisia puolustamaan demokratiaa.

Armeija kaappasi vallan maassa eilen. Asevoimien komentaja Frank Bainimarama hajotti saarivaltion hallituksen ja otti itselleen osan presidentin valtuuksista. Hän on lupaillut maahan vaaleja, mutta ei ole ilmoittanut niiden ajankohtaa.

Fidzhi on hieman alle miljoonan asukkaan saaritasavalta eteläisellä Tyynellämerellä. Eilinen vallankaappaus oli neljäs kahdenkymmenen vuoden aikana.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme