Mainos
Mainos

Sotilaskarkuri vietti 40 vuotta kaksoiselämää Floridassa – löytyi Facebookin kautta

Lentäjä Jeffrey Michels katosi selittämättömästi ilmavoimien tukikohdasta Pohjois-Dakotassa heinäkuussa 1977. Nyt Michels on saatu kiinni.

Michelsistä julkaistiin aikanaan katoamisilmoitus kuvineen. Hiljaisuutta kesti 40 vuotta, kunnes kadonneita veteraaneja etsivä Veteran Doe -Facebook-ryhmä julkaisi ilmoituksen uudelleen.

Pian selvisi, että kovasti Michelsin näköinen mies asui Floridassa Sanfordin alueella vaimon ja lapsien kanssa, käyttäen nimeä Jeffrey Lantz. Poliisi sai vihiä asiasta. Kävi ilmi, että nyt 64-vuotias mies oli käyttänyt salanimeään vuonna 1998 liiketoimintaluvan hankkimiseen ja ostanut myös asunnon samalla nimellä.

– Hän asui aivan avoimesti Stanfordin Terra Bellassa, viranomaistutkinta vahvisti. Michelsin karkuruussyyte on edelleen voimassa ja hän joutunee sotaoikeuteen sekä saa potkut ilmavoimista "muissa kuin kunniallisissa olosuhteissa". Syy alkuperäiselle karkaamiselle ei ole selvinnyt mutta Michelsin uraa ilmavoimissa ei pidetty järin lupaavana. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme