Mainos
Mainos

Sotilasliitto Naton pääsihteeri: Seisomme Turkin takana

Sotilasliitto Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan Nato seisoo Turkin takana hirveiden terroritekojen edessä.

Stoltenberg kommentoi asiaa ennen Turkin pyynnöstä pidettävää Naton hätäkokousta. Stoltenberg ei kommentoinut Turkin päätöstä tehdä iskuja Turkin kurdien separatistijärjestöä PKK:ta vastaan Pohjois-Irakissa.

Puolenpäivän tienoilla alkaneessa tapaamisessa on määrä keskustella muun muassa Turkin toimista äärijärjestö Isisiä ja kurdimilitantteja vastaan sekä viime päivien terroristi-iskuista Turkissa.

Turkin rauhanneuvottelut eivät jatku

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan rauhanneuvottelujen jatkaminen Turkin kurdien separatistijärjestöä PKK:n kanssa on mahdotonta.

Osapuolten välillä on ollut viime vuoden hatara aselepo, mutta tilanne Turkin ja PKK:n välillä on kärjistynyt viimeisen viikon aikana. Erdogan vannoi Turkin jatkavan määrätietoisesti toimia niin PKK:ta kuin äärijärjestö Isisiä vastaan.

Presidentti myös esitti, että maan parlamentin tulisi poistaa syytesuoja poliitikoilta, joilla epäillään olevan kytköksiä terrorismiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme