Mainos
Mainos

Sotilastukien leikkaus hiertää USA:n ja Pakistanin välejä

Yhdysvaltojen päätös supistaa Pakistanille maksettavia sotilastukia kiristää liittolaisten suhteita entisestään.

Yhdysvallat leikkaa Pakistanille annettavasta tuesta kolmanneksen eli noin 800 miljoonaa dollaria. Yhdysvallat on ollut tyytymätön liittolaisensa viimeaikaisiin toimiin, kuten päätöksiin ajaa länsimaisia joukkoja kotiin.

Yhdysvaltain ja Pakistanin suhteet tulehtuivat, kun Yhdysvaltain joukot tappoivat Osama bin Ladenin Pakistanissa toukokuussa.

Tärkeät liittolaiset

Vaikka Pakistan on Yhdysvaltojen tärkeä liittolainen sodassa al-Qaidaa vastaan, monet ovat epäilleet sen armeijan veljeilevän ääri-islamistien kanssa. Presidentti Barack Obamaa onkin painostettu leikkaamaan Pakistanille maksettuja avustuksia.

Pakistanin entinen Yhdysvaltain-lähettiläs muistuttaa, että monet pakistanilaiset kokevat käyvänsä amerikkalaisten sotaa.

– Tämä on asia, joka heidän (Yhdysvaltojen) vain on maksettava. Jos he eivät maksa, se rikkoo sekä sopimuksen että luottamuksen, ex-lähettiläs Mehmood Durrani sanoo.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme